Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Romantikus Bundáskenyér

Romantikus Bundáskenyér

A mozinézők típusai

2018. augusztus 22. - Romantikus Bundáskenyér

cinema.jpgJómagam igen gyakran járok moziba, és a többéves rutinom alatt néhány moziba járó embertípust volt alkalmam megfigyelni. Ebben a posztban róluk szándékozom megemlékezni. Ha még ismersz olyan mozinéző fajtákat, akik nem szerepelnek a felsorolásban, akkor írd le nyugodtan kommentben. Sőt, most már e-mailt is lehet nekem írni, a romibundi@gmail.com címre. Ide várom a rajongói leveleket, témajavaslatokat, szervkereskedők ajánlatait meg miegymást. Na, de ugorjunk vissza a mozihoz, következzenek a főszereplők:

1. A hangosan zörgő

Mindig, mindennel képes zavaró zajt kelteni. Az embernek az a benyomása róla, hogy csendben nem is képes cselekedni. Még levegőt is olyan hangerővel képes venni, amihez képest az ütvefúró egy lágy madárcsicsergésnek hallatszódik. Diszkréció egyáltalán nem jellemző rá, tehát nem elég, hogy zavarja a filmélményt, cserébe még jó hosszan is csinálja. Természetesen mindig van nála valami ormótlanul hangos chipses zacskó, szénsavas üdítő, melynek palackjából egy gejzír erejével próbál a szénsav kiszabadulni. Emellett az orrfújást sem tudja visszafogottan elvégezni, és még véletlenül várja ki a film egy hangosabb jelenetét, hanem abban a pillanatban kezd el irdatlan hangerővel játszani az orrtrombitán, amikor egy háttérzene nélküli jelenetben kimondják, hogy ki a gyilkos. Bónuszként még a telefonja is megcsörrenhet a vetítés alatt, ami a gazdájához hasonlóan szintén nincs néma üzemmódra állítva. A csengőhangja is kivétel nélkül valami olyan csörömpölés, ami a legdurvább Transformers-zúzást is lenyomja. Az egyik legrosszabb mozinéző típus.

2. Az állandó audiokommentátor

Nem számít, hogy egyedül van vagy társasággal filmezik, képtelen megállni, hogy fűzze a látottakhoz a saját megjegyzéseit. Apró pozitívum benne, hogy legalább figyel a filmre, próbálja feldolgozni az élményt, ettől persze a többi nézőnek nem lesz jobb. Nem tartozik feltétlenül az okosabb nézők közé, ezt a "Sunáználak!", "Vetkőzz, ribanc!", illetve a "De ki vagy gyúrva, baszom az anyádat!" típusú bekiabálások tökéletesen alátámasztják. Már a film 10. percében, egy új karakter megjelenésénél felteszi az ominózus "Ez ki?" kérdést. Az nem zavarja, hogy vélhetően hamarosan fény derül annak a karakternek a szerepére, ő most azonnal akarja tudni. Ha egyedül van, akkor még talán kezelhető, viszont amennyiben hozzá hasonló értelmi szinttel rendelkező egyénekkel verbuválódott össze, akkor már bonyolultabb az ügy.

3. A suttyó banda

Az elejétől fogva nyilvánvaló, hogy ők nem a film és nem a moziélmény miatt ültek be a terembe, hanem azért, hogy együtt legyenek, és ökörkedjenek egy jót. Talán a legfrusztrálóbb típus mindközül. Bekiabálnak, zabálnak, megállás nélkül dumálnak, szelfizgetnek, finganak, böfögnek és persze röhögnek, méghozzá mindig, mindenen. Ha a vásznon az látható, hogy épp egy csecsemőt kínoznak meg a kegyetlenebbnél kegyetlenebb módszerekkel, ők azon is röhögnek, mert ők a raj gyerekek, akik megtehetik. Moderálni gyakorlatilag lehetetlen őket, hiszen ha valaki rájuk szól, ők azt kihívásnak veszik, és csak azért is rátesznek egy lapáttal a suttyóságra. Általában vígjátékokra és horrorokra ülnek be, törzshelyük a plázamozi.

4. A notórius telefonozó

Az ő hozzáállását nem tudom megérteni. Önszántából kifizeti egy mozijegy árát, hogy aztán végig a mobilját baszkodja, annak rendje és módja szerint olyan fényerővel, ami már-már a retináid épségét is veszélyezteti. Már az előzetesek alatt is mobilozik, és csak a spotlámpák lekapcsolásából tudja, hogy mikor kezdődik a film, mert amúgy fel sem néz a vászonra. Ha van alkalmatok megfigyelni, hogy min ügyködik a telefonján, akkor garantálom nektek, hogy ugyanazt a néhány weboldalt és alkalmazást frissítgeti fél perces rendszerességgel, tehát még azt sem lehetne mondani, hogy valami égbekiáltóan fontos elintéznivalója lenne. Tipikusan ő az, aki a figyelmetlenségéből fakadóan semmit nem ért meg a filmből, aztán ő harsog a legjobban a különböző fórumokon, hogy milyen szar és zavaros film volt ez. Úgy persze, ha zavaros, ha a Facebook és a like-ok erdejéből 2 óra erejéig sem tudsz kijönni...

5. A késő

Oké, hogy vannak reklámok, előzetesek a film előtt, de a késő a világ legnagyobb természetességével esik be a kiírt kezdéshez képest 40 (!) perc késéssel. Nem foglalkozik azzal, ha kitakarja a vászon felét, végtelenül nyugodt ember, komótosan végigsétál a vászon előtt. A jegye középre szól, ahol a legsűrűbben ülnek, úgyhogy az ő helyfoglalása közben jó sok ember anyázik neki, miközben abban reménykednek, hogy a legnagyobb popcorn-legnagyobb üdítő-legnagyobb nachos kombóból egyiket sem fogja a fejükre borítani a késő. Ironikus, de ő az, aki a film végeztével leghamarabb elhagyja a termet. Gyakorlatilag a "Directed by" felirat felbukkanásakor ő már a lépcső legalsó fokán bandukol.

6. Aki otthon érzi magát

Tapintatlanság, tahóság és végtelenül prosztó stílus jellemzi. Az égvilágon senki másra nincs tekintettel, csak az számít, hogy neki jó legyen. Mindenféle csemege megfordulhat nála: a popcorntól kezdve, a celofánba csomagolt szalámis szendvicsen át, a jégkrémes dobozban tárolt pacalpörköltig bármi. Én már olyat is láttam, hogy az egyik néző egy kilós rúd párizsit harapdált. Mellé pedig előszeretettel fogyaszt olcsó, bolti sört. Hatalmas vállszélességgel elfoglalja a helyét, a mellette ülők emiatt nyomorognak. Na meg a lábszagától is, ugyanis szégyenérzet nélkül leveszi a lábáról a cipőt, és az előtte lévő bársonyszék tetején szellőzteti lábfejét. Innentől fogva pedig a többi mozinéző típus ötvöződhet benne, mivel az effajta néző egyaránt lehet késő, állandó audiokommentátor, notórius telefonozó, suttyó és hangosan zörgő is.

7. A család

1-6-ig bármennyi gyerekkel jöhetnek. Jól szituált, középosztálybeli emberek, de jó, ha 4 évente egyszer eljutnak moziba. Ez abból is leszűrhető, hogy elég zavarodottan lézengenek a folyosón, a büfé menütábláját pedig jó hosszassan tanulmányozzák. Viszont úgy vannak vele, hogy ha már lúd, legyen kövér, úgyhogy megadják a módját. Kb. az ilyen családok miatt van profitja a mozi büféjének, ők ugyanis nem szaroznak. Nagy menüt mindenkinek, a gyerekek még külön kérnek Amerikai Kapitányos fémvödröt meg Vasemberes, műanyag figurás poharat. Zolika nem szereti a popcornt, úgyhogy neki vegyünk nachost (a legnagyobbat, nyilván), Vívike meg nagyon szeretne még perecet meg csokit kérni, és ez így megy perceken keresztül, úgyhogy mögéjük nem érdemes beállni a sorba. Mindent összevetve lazán otthagynak 10-20 ezer forintot, és jellemzően ők azok, akik azért nem mennek moziba, mert az milyen drága. "Jaj, Ildikém, a gyerekekkel a múltkor mentünk mozizni, de ezentúl ennél is ritkábban fogunk, most is egy 10-esbe fájt nekünk, nagyon drága szórakozás ez." Igazából nem olyan vészesen drága, csak senki nem mondta nekik, hogy lehet mozizni a 25 fajta nasi nélkül is...

8. Én

Ha nincs ott minimum háromnegyed órával a kezdés előtt, akkor már nem is megy el. Izgatott az adott film kapcsán, ugyanakkor benne van egy kis félsz is. Mi van, ha lesz valami technikai probléma a vetítésen? Mi van, ha paraszt lesz a közönség? Mindenesetre nagyon pontos, már az előzetesek előtt 5 perccel elfoglalja gondosan kiválasztott helyét. Rágcsálnivalót csak a legritkább esetben visz be magával. A stáblista felbukkanásával sem veszi sietősre a figurát, egyrészt azért, mert még éppen feldolgozza az élményt, másrészt azért, mert várja a stáblista utáni jelenetet. Általában egyedül jár mozizni, de ha társasággal érkezik, akkor sem igazán beszélget a többiekkel, ő ugyanis ilyen régimódi, ő tényleg a filmért megy moziba.

Természetesen mint mindig, most is várom kommentben a ti hozzáfűznivalitokat.

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusbundaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr8614195261

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zebu Lon 2018.08.22. 20:14:25

tökéletes elemzés

Void Bunkoid 2018.08.22. 20:48:51

@maxval balcán bircaman: és illegális.

Persze tudom, már mondtam, lehet azzal védekezni, hogy "de nem elloptam, csak nem vettem meg", de ehhez az is kell, hogy a balkáni jellegű államokban a szellemi tulajdon előállítását ne tekintsék munkának.

Ez kb addig így is marad minden torrentezőnek, amíg a saját bőrükön nem érzik meg a dolgot - mondjuk valakiből producer lesz, és akar csinálni egy nem nullforintból készülő filmet, ahol ki kell fizetni az utolsó takarítóig mindenkit, aki részt vesz a film elkészítéséből, kiadja, aztán végül azzal szembesül, hogy a zemberek nem mennek el a moziba, és nem vesznek jegyet, hanem letorrentezik, ő meg messze földön elhíresült filmgyáros lett 4 millió letöltéssel és pártíz-száz milliós deficittel :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.22. 20:51:33

@Void Bunkoid:

Az extraprofit felosztása legyen a fejesek belügye, a kisembert ez a téma nem hozza lázba.

Az ugyanis nem megy, hogy ők szabadon kiraboolhatnak minket, nekünk meg legyen becsületbeli ügyünk, hogy segítsük az extraprofitjukat. Ez kettős mérce.

body_andras 2018.08.22. 21:49:40

Csak egy embert ismerek, aki egyedül jár moziba filmezni. Te lennél az?

Hajdú Peter 2018.08.22. 21:52:08

KURVARA BETILTANAM A MOZIBAN ZABALAST. Menjen az anyba, ez sok elkenyeztetett konzumidiota, aki 5 percet nem bir ki zabalas nelkul.
Es a sutyotaho baromallatokat nem engednek be es kesz. Egyertelmuen kiirnam, a mozi ele, hogy milyen taho, bunko kinezet, viselkedes nem megengedett.
Minden mozijegy melle adnek egy egyertelmu leirast az elvart viselkedesrol.

Alick 2018.08.22. 22:19:26

@Void Bunkoid: A magáncélú filmletöltés legális, ellentételezése a matricázott adathordozó.

zord íjász · zordidok.blog.hu 2018.08.22. 22:32:11

Pontos. Nem mindegyik típus súlyos vagy ténylegesen zavaró, de a többsége pusztító hatású. Van még néhány típus, akik a felsoroltak átfedéséből és fokozásából jön létre, de a lényeg szerepel a posztban. Éppen az ilyen Humanoid Jellegű Sejtszerveződések miatt szoktam le szinte teljesen a mozizásról. Már nem vagyok hajlandó több ezer forintot fizetni azért, hogy egy rakat degenerált, éjsötét patkány elbassza két órás szórakozásomat. Otthon, béke, DVD/HBO, előfizetéses reklám nélküli csatornák egymillió filmmel, nagy tévé, kényelem, tej és süti. Mi kell még?

Void Bunkoid 2018.08.22. 22:37:24

@Alick: azért az vajmi kevés ellentételezés a százgigabájt-számra letöltött sorozatokhoz képest, pláne hogy az adathordozók már elsősorban nem egyszerhasználatos cédék-dévédék :)

@maxval balcán bircaman: extraprofittól függetlenül, ha valaki egy vállalkozáson csak bukik, akkor előbb-utóbb becsukja a boltot, aztán utána nem lesz mit nézni a moziban, marad a gyula vitéz télen-nyáron az m3on mindigtévéről :)

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2018.08.23. 00:01:37

Szerintem nem csak a moziban, hanem a szupermarketben, a piacon, a tömegközlekedési eszközökön is ugyanilyen emberi nehézségekkel találkozni. Sokat gondolkodtam ezen nemrég, és arra jutottam, hogy még a szupermarketbe sem egyszerű elmenni, az is közösségi élmény, kerülgetni a sok embert, meg elviselni, hogy a mögöttem állók megbámulják a futószalagra kipakolt heti bevásárlást.

A 8-as leírás illik azokra, akik miatt a kis popcornommal, és a fél literes üdítőmmel is félve megyek be egy 120 perces filmre, mivel éppen amiatt kell izgulnom, hogy nem találnak-e rajtam valami kivetnivalót, továbbá rögtön szúrós szemmel néznek rám, ha éppen akkor szeretnék távozni a moziból, amikor vége lett a filmnek, vagyis a stáblista ideje alatt.

Viszonylag sokat járok moziba, a négyes típus szerintem azért - szerencsére - viszonylag ritka.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.23. 05:34:29

@Void Bunkoid:

Dehát senki se bukik ezen, ill. aki bukik ebben az üzletben, az nem amiatt bukik, hogy kisemberek ingyen letöltenek.

metal · http://electric.blog.hu 2018.08.23. 08:19:49

Aki nem képes együtt élni a többi emberrel (milyen szemetek már, hogy van egyéniségük, és nem mindenben cselekszenek úgy, mint a poszter), az ne moziba akarjon menni, hanem vegyen egy tanyát!

Guszty 2018.08.23. 08:37:02

@Void Bunkoid: Ezt talán reklamáld az Artisjusnál, ők harcolták ki, hogy így legyen.

mel gibson 2018.08.23. 09:06:47

A legrosszabb az a nachoszabáló néző. Mindig dagadt és persze mindig azzal az elviselhetetlenül, undorítóan büdös szósszal eszi a rohadék.
A belem kifordul attól a szagtól.

FF 2018.08.23. 09:35:49

A családnál kimaradt, hogy a legnagyobb üdítő miatt minden gyerek kimászik legalább egyszer a vécére meg vissza. Előtted.

werinter 2018.08.23. 10:21:14

+1: a cigány(ok) / cigánycsalád... szerintem őket nem kell bemutatni...

Labasmaz 2018.08.23. 10:54:48

@Alick: Az attól függ. Ha tényleg csak letöltöd, egyirányú menetben (FTP vagy Web letöltés), akkor a megosztó a ludas, te nem vagy felelős. De ha torrentet használsz, ott felfelé is töltesz, azaz te is megosztod a filmet, így felelősségre vonható vagy.

Labasmaz 2018.08.23. 10:57:38

@Megyko: Komolyan: ha tudod, hogy pontosan mikor lesz, fel tudsz rá jóelőre készülni, akkor 2 órát nem bírsz ki evés-ivás és pisilés nélkül?

Nem olyan régi ez a történet, hogy a moziban szabad enni-inni, hogy ne emlékeznének sokan arra az időre, amikor még a zsebnyi szotyit is félve mertük csak bevinni. Nemhogy látványos méretű (és amúgy nulla hasznos tápanyagot tartalmazó) ételpótlékokat szatyorszám.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2018.08.23. 12:16:46

@Labasmaz: szerintem a moziban rágcsálók nem gasztroenterológiai okokból, vagy a kiegyensúlyozott táplálkozás kedvéért esznek és isznak a moziban, hanem mert lehet, és jól esik, és lehet, hogy valamikor régen nem volt a moziélmény része, de ma már az. a pisilés már más tészta, szerintem 10 éves kor felett ne járkáljon ki senki pisilni, de 10 év alatt meg a mozizás önmagában problémás úgy egészében, szóval a pisilni kimenést nem mentegetem, mert szerintem is gáz

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.23. 13:08:12

@maxval balcán bircaman: Vagyis filmet lopsz és közben tolvaj létedre erkölcsi kioktatást eszközölsz minden létező fórumon. Hogyhogy nem vagy benne a kormányban? :-)

vanRob 2018.08.23. 13:52:52

A 15-20 percnyi előzetesben az a legjobb, hogy közben a nasoslnivalók jó részét felzabálják.

GGy 2018.08.23. 14:07:38

Én a 8-as típus vagyok.
Utálom, hogy mindenki zabál a moziban, szürcsöli a kólát, elszórja a pattogatott kukoricát (popcornt, ahogy most nevezik). Mi a bánatos f@szért megy az ilyen moziba?! Menjen étterembe, ott nagyobb a választék zabálnivalóból.
Utálom, aki késik, és az egész sornak fel kell állnia, hogy be tudjon menni a helyére. Nem tudta, mikor kezdődik a film??
De ugyanígy utálom azt is, aki nem várja meg a film végét, hanem már a stáblistánál dúródik kifelé. Ha sietsz valahová, akkor először intézd el azt, és csak utána menj moziba!!
Szóval, utálok mindenkit, ezért aztán már nem is nagyon járok moziba...

zirrian 2018.08.23. 14:59:19

Hm, te is Én vagy?

Kemencés Szittya Buci 2018.08.23. 14:59:53

Egyszerűen el lehet kerülni ezeket a kulturálatlan népeket.
Ha nem blokkbászterre mész, akkor nincs gond, ha az, akkor nem az első 1-2 héten kell beülni a filmre, és/vagy nem péntektől vasárnapig délután 5-9-ig, hanem valami félreeső időpontban. Ha hétvége, akkor kifejezetten preferálom a délelőtti, kora délutáni vetítéseket, imádom. Tök üresek a nagyobb termek, kiválóan eloszlik a sereg. Egyéb esetben hétfő, kedd, csütörtöki napokon bármikor, feltéve, ha nem nyár, mert akkor meg sok a hülyediák.
Amúgy én is zabálok pattogatott kukoricát, de azt sosem értettem, hogy mások miért nem tudják csendben enni. Fasznak jó az, hogy belemarkol jó hangosan, kevergeti, dobálja, beleakad a tasakba a keze/ruhája, kiszedi belőle, és egyben próbálja meg a fejébe tömni az egész tenyérnyi cuccot, ami persze nem megy, a fele a földre esik, és még nyitott szájjal, csámcsogva-ropogva tömi magát a faszparaszt.
A nacsoszt én is rühellem, büdös, hangos, szar. Ráadásul ilyen buzi műanyag tálcácskán adják, amiben még a morzsa is zajos.

steery 2018.08.23. 15:22:36

A közönség neveletlensége egyben a filmeket is minősíti. Ha rossz a film, unalmas, érdektelen, hosszú, vacak, a közönség hajlamos többet rosszalkodni. Mert ráér és nincs jobb dolga.
Az utolsó Jediket például a közönség szó szerint végig mobiltelefonozta. Körülöttem átlag 5 percenként villant fel valaki nagy képernyős mobilja, amin jellemzően az órát nézték meg az emberek vagy arról cseteltek, hová menjenek vacsorázni. Azaz unták a filmet és mindenki alig várta már, hogy vége legyen és elkotródhasson a moziból, hogy valami értelmesebb tevékenységgel üthesse el az idejét. Az utolsó fél órában szinte már nyüszített a nép türelmetlenségében és amint vége lett, rohantak a kijárathoz. Ez mindent elmond a film minőségéről. Régen egy Star Wars filmen ilyesmi szó szerint elképzelhetetlen volt. Emlékszem még rá, hogy akkoriban mindig tömve volt a mozi és lélegzetvisszafolytva bámultuk Lucas legújabb alkotását.
Legutóbb, a Solo délutáni vetítésén egyedül voltam a nagy moziteremben. Még a jegyszedők sem jöttek be, annyira nem érdekelt senkit az új SW film, pedig ez végre jó volt, nem egy felejtendő vacak. És nagyon élveztem az egyszemélyes házimozizást, mert senki sem zavarta meg a műsort! :-D

atomplanet 2018.08.23. 15:42:58

@Void Bunkoid: Sajnos nem az. Mármint jogilag rendben van. A megosztás (amikor a torrentet futtatod a gépeden) ami illegális. Más kérdés erkölcsi szempontból, de jogilag rendben van. Mondom, sajnos (érintett vagyok).
Aztán mindenkinek a lelkiismeretére van bízva, mi fér bele neki. Egy-egy film néha, vagy tonnaszám minden.

netrunner71 2018.08.23. 15:51:29

@Void Bunkoid:

A száz gigabájt sorozatokat leadja a televízió, így azt a tévé előfizetéssel és az egy órahosszából 20 perc reklám megnézésével bőven kifizeti a júzer Azaz nem kell jegyet venni rá, de letölteni sem kell.
Ha a mozifilmről beszélünk, érdekesebb a helyzet.
Meddig van műsoron egy-egy film? 2-3 hétig? Tovább? Nekem nem elég ideig. Mire jut rá időm, hogy megnézném, addigra leveszik műsorról, oszt' jónapot.
Így ha meg akarom nézni, koppanok, mert a hbo-go-n jó eséllyel nincs fent, marad a torrent.

Void Bunkoid 2018.08.23. 15:55:13

@netrunner71: Nyugi, én is torrentezek amúgy, mondjuk én nagyrészt olyan dolgokat, amiket megvenni lehetetlen (többnyire itthon nem kiadott, még ebayen sem fellelhető régi filmeket, meg régi magyar tévésorozatokat, amiket még a köztévé nem archivált be, de valakinek éppen megvolt valami ősi VHS-en :))

Sweetiepie (törölt) 2018.08.23. 16:27:56

Család kateógira talán... a nagyobb 13-15 közti gyerekkel elküldik a moziba a kisebbeket. Az meg szarik a diznyi mesére meg az öccseire is, telefont nyomkod, nem szól rájuk, miközben a kis tesóktól hangos a mozi. Nyáron és Karácsony környékén és évközbeni iskola szünetben állandó látogatói a mozinak

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.23. 16:28:05

@maxval balcán bircaman: Szóval leszólod azokat, akiktől lopsz? Így harcolsz a lelkiismeret furdalás ellen? Benned tényleg ott rejtőzik egy potenciális diktátor... ;-)

Thomas Dantes 2018.08.23. 16:29:29

@maxval balcán bircaman: Én a hülye lipsi meg nem szoktam lopni. Még szerencse, hogy egyre kevesebb a lipsi. Hova vezetne az ha nem lopnánk?

Késapati Tamás 2018.08.23. 16:29:37

"Rágcsálnivalót csak a legritkább esetben visz be magával"

a filmszeretők sokszor verik erre magukat, de hogy miért azt fel nem foghatom

1) szarrágó vagy
2) miből éljen a mozi? azt szeretnéd, hogy többet ne tudj odd lebzselni a fillm +3/4 órát a nagyvászon előtt?

amúgy a többi OK :)

BRF915 (törölt) 2018.08.23. 16:35:05

Az enyelgő, jóformán egymás kézzel kielégítő párocskák?.... Nő nadrágba nyúlva simán k..veri, vagy megujjaztatja magát? Ilyen is van bőven, főleg a fiatalok között akik nem tudnak szovára menni, mert a szülőknél laknak.

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.23. 16:58:13

@atomplanet:

Havonta letöltök 60-70 filmet. Ami szar, azt persze abbahgyaom az első 10 perc után.

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.23. 17:12:24

@maxval balcán bircaman: Az illegális filmletöltés lopás. Lenyúlod mások szellemi termékét. Megkárosítod azokat is, akik a hozzád hasonlók miatt kénytelenek egyre többet fizetni a mozijegyekért. Ennyi...
Szájbergyerek, kérjél bocsánatot! :)

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2018.08.24. 08:52:41

@maxval balcán bircaman: Lassan mondom, hogy megértsd:
A Z I L L E G Á L I S L E T Ö L T É S A Z L O P Á S . A K I L O P , A Z T O L V A J .
Köszönöm, hogy elmondhattam! :)

ⲘⲁⲭѴⲁl ⲂⲓrⲥⲁⲘⲁⲛ ⲔöⲍÍró · http://bircahang.org 2018.08.24. 09:02:45

@Frady Endre:

Még a tv. se nevezi az illegális letöltést lopásnak.

A te logikád szerint vakon követendő minden jogszabály.
süti beállítások módosítása