Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Romantikus Bundáskenyér

Romantikus Bundáskenyér

A pénztárosok típusai

2018. május 31. - Romantikus Bundáskenyér

dsc_0337-retouched-e1458165789341.jpgHalihó!

Kis kihagyás után újra itt vagyok, és egy hasonló jellegű írással jelentkezem, mint legutóbb. Ezúttal a focisztyeppék helyett a szuper-hipermarketeken, közérteken van a hangsúly, azon belül is a pénztárosokon. A cikkel természetesen senkit sem akarok megbántani, egyszerűen csak szórakoztatási célzattal veszem szemügyre ezeket az archetípusokat.

1. A kíváncsi beszélgetős

A kíváncsi beszélgetős pénztárost nem zavarja, hogy akkor látjátok életetekben először egymást, olyan small talk-ot lenyom veled, ami lazán megállná a helyét bármely zuglói panellakásban is. Általában valamilyen kommentárt fűz a megvásárolni kívánt termékeidhez, és ebből indítja az egész beszélgetést: "Jó sok sör. Buli lesz?" "Ilyen olcsó ez a babkonzerv? Ilyet nekem is kell vennem, a lányom nagyon szereti." "Jaj, de csinos ez a blúz."

2. A kapkodós

Kitűzött célja, hogy a lehető legkevesebb idő alatt lerendezzen téged. Mindig siet, akkor is, ha csak te vagy egyedül a sorban, két sajtos kiflivel. Hasznos, és néha kifejezetten előnyös a gyorsasága, de olykor zavaróvá is tud válni. Már az utánad hárommal lévő vásárló cuccait tolja le a csomagolóterületre, mikor te még csak elkezdenéd pakolni a termékeidet. A fizetéssel sem akar sokat tökölni, nem kérdezi meg, hogy bizalomkártyád, pontgyűjtőd van-e, majd mondod te magadtól úgyis. Nem kérdez vissza, hogy van-e kisebb címleted, sőt, szinte már nyúl a tárcádba a pénzért, a gyorsabb haladás végett. Bankkártyás fizetésnél hangosan sóhajt vagy felszisszen, ezzel jelezvén, hogy ez még plusz 10 másodperccel meghosszabbítja a vásárlás időtartamát.

3. A ráérős

Általában az idősebb generáció pénztárosaira jellemző ez az attitűd, de bőven előfordulhat a fiatalok körében is. A kapkodóssal ellentétben ő végtelen nyugalommal és kimértséggel végzi a munkáját, hiszen ő órabérben van, hova siessen. Tök mindegy, hogy a szombat délutáni csúcsban vagy szerda hajnalban vásárolsz nála, ugyanazzal a tempóval dolgozik. Akkor sem esik kétségbe, ha nem tudja valamelyik pékáru kódját, nyugodtan odahívja az egyik kollégáját, aki esetleg tudja. Mindeközben kedves mosollyal az arcán jelzi feléd, hogy mindjárt jön a segítség. Etikett szempontjából kifogástalan, végigkérdez minden vásárlót, hogy rendelkezik-e pontgyűjtő kártyával, gyűjti-e a matricákat, írjunk-e róla áfás számlát stb. Az impulzusvásárlást miatta találták ki a marketingesek, ugyanis mire végez a vásárlásod lezárásával, úgysem bírod ki, hogy ne tegyél még rá a szalagra a pénztár melletti polcról egy Snickerst, rágót, Tic Tacot. Igazából tök mindegy, csak kell neked valami pár másodperces pótcselekvés, hogy ne tűnjön az az 5 perc egy örökkévalóságnak.

4. A flegma (jó) csaj

Mindig üres az ő sora, valószínűleg a többi vásárló már tisztában van vele, hogy milyen a hozzáállása, ezért inkább kerülik. Jellemzően gyümölcsízű rágóval csámcsog, csavargatja a haját, Messengerezik telefonon, mikor épp odamész hozzá. Az utolsó utáni pillanatig próbál láthatatlan lenni, végletekig kerüli veled a szemkontaktust, és úgy tesz, mintha nem venne észre téged. Szigorúan csak akkor kezdi el lehúzni a termékeidet, amikor az utolsót is kipakoltad a kosárból, akkor is, ha 40 ezer forintnyi tartós élelmiszer van nálad. Amikor realizálódik benne, hogy te bizony nála fogsz vásárolni, olyan szenvedős fejet vág, mintha térdszalag szakadással futott volna le egy félmaratont. Ezt követően egy alig hallható "heló" hagyja el a szájfénnyel díszített ajkait. Az az érdekes benne, hogy egyszerre lehet kapkodós illetve ráérős is, ahogy az érdek diktálja. Ha kapkod, az számára azért jó, mert hamar letud téged, és húzhatsz is a faszba, a ráérős stílussal pedig azt akarja, hogy megjegyezd, hogy ő milyen lassú, ergo legközelebb nem fogsz nála vásárolni. Egy paraszttal kevesebb, gondolja ő. Nagyon ügyel arra, hogy véletlenül se érjen hozzá a vevőkhöz, a pénzt is csak a kihelyezett műanyag tálcáról hajlandó elvenni, azt is összecsiptetett hüvelyk -és mutatóujjal teszi meg.

5. A bunkó

Lehetsz te akárki, a bunkó kasszás haragja elől nem menekülhetsz. Látszik minden egyes megnyilvánulásán, hogy utálja az egész kócerájt, de már évek óta beragadt a mókuskerékbe, úgyhogy váltani nem tud. Nem bírja ki, hogy valami lekezelő stílusú megjegyzést ne intézzen feléd. Például: miért rakod fel a 6-os zsugor ásványvizet a szalagra, amikor kódos és be lehet ütni. Vagy miért nem egy helyre raktad az azonos termékeket. A lelked mélyén tudod, hogy te nem tehetsz semmiről, mégis előtörnek belőled az általános iskolai emlékek, amikor az idegbeteg matektanár üvöltve lehordott, amiért nem tudtál törtet törttel szorozni. Az sem zavarja, ha te nagy felháborodásodban elkéred a panaszkönyvet, netalántán a vezetővel óhajtasz beszélni. A bunkót ez nem érdekli, ő úgyis itt szolgálja már a céget 15 éve, majd pont miattad fogják kibaszni, hogyne. Miután végeztél nála, kivétel nélkül, MINDIG elkéredzkedik a vezetőtől mosdóba, cigizni vagy ebédszünetre.

6. A terminátor

Nem köszön, nem kérdez semmit, még csak rád sem  néz, de cserébe legalább gyors, pontos munkát végez. Nem tudsz rajta fogást találni, még a guavás-túrós-pekándiós-teljes kiőrlésű párnácska kódját is fejből tudja. Sok probléma nincs vele, mégis olyan ridegnek érződik nála a vásárlási aktus. Ha valamelyik vevőnek reklamációja van, akkor egyetlen szóval elsimítja a dolgot: "vevőszolgálat". Ezen kívül nem hallod beszélni, még a kollégáival sem. A végösszeget sem mondja ki, csak rámutat az árjelző monitorra, hogy te bizony most itt fogod hagyni a fizetésed harmadát.

7. A kezdő diák

Az elején még lelkes, élvezi a kasszázást. Lámpalázát nagyívű kedvességgel próbálja leplezni, de a remegő ajkak és a pattanásos halántékán lecsordogáló, fényes izzadságcseppek hamar lebuktatják. Lányos zavarában hirtelen még az egyszerű, sima narancsot sem ismeri fel, úgyhogy félve ugyan, de megkérdezi tőled, hogy mégis milyen fajta gyümölcs ez. A bankkártyás papír eltépésével még meggyűlik a baja, sikerül izomból kirántania a nyomtatóból a fél papírtekercset. De a lelkesedése üdvözlendő.

Első nekifutásra ennyit tudtam összeszedni, de most is bízom a kreatív olvasókban, hogy néhány típussal ki tudják egészíteni a listát, amit a kommentszekcióban meg is lehet tenni.

A bejegyzés trackback címe:

https://romantikusbundaskenyer.blog.hu/api/trackback/id/tr6614015092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása